Yararlı Bilgiler | Gaziantep Aydiz Yemek | Gaziantep Catering | Aydiz Catering | Hazır Yemek
Yetişkin Dönemde Hiperlipidemilerin Diyet Tedavisi

Yetişkin Dönemde Hiperlipidemilerin Diyet Tedavisi

Yetişkin Dönemde Hiperlipidemilerin Diyet TedavisiHiperlipidemilerde tedavi, hastalıktan sorumlu olan lipoproteinlerin türüne değişiklik göstermektedir. Tedavinin birinci basamağında tıbbı

Çavdar Ve Yulaf Ekmeğinin Faydaları Nelerdir ?

Çavdar Ve Yulaf Ekmeğinin Faydaları Nelerdir ?

Çavdar Ve Yulaf Ekmeğinin Faydaları Nelerdir ?Çavdar ve yulaf dağlık yörelerimizde yetiştirilir. Bunların taneleri buğdaya göre daha koyudur. Çavdar ve yulaf taneleri köy değirmenlerinde

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI

Ergenlik dönemi puberteden genç yetişkin döneme kadar olan süreci kaplamakla birlikte bu dönemde pek çok sorunla karşılaşılıp sağlığı riske atacak bazı davranışlar sergilenmektedir.

HASTANEDE YATAN HASTALARIN SU TÃœKETME DURUMLARI

HASTANEDE YATAN HASTALARIN SU TÃœKETME DURUMLARI

Su insan vücudunda en fazla bulunan bileÅŸik olmakla birlikte yetiÅŸkin bir insan vücudunun yüzde 50-70‘ini su oluÅŸturur. Vücuttaki su içindeki erimiÅŸ maddelerle birlikte vücut sıvısınÄ

YİYECEK İÇECEK ENDÜSTRİLERİNİN ÖNEMİ

YİYECEK İÇECEK ENDÜSTRİLERİNİN ÖNEMİ

Beslenme sağlığın temeli olmakla birlikte gereksinimlerin başında gelmektedir ve sağlığın korunmasında beslenmenin önemli bir rolü vardır. Beslenme sağlığın yanında psikolojik v

Sosyal Eşitsizliğe Bağlı Beslenme

Sosyal Eşitsizliğe Bağlı Beslenme

İnsanların besin gereksinimleri yaş, cinsiyet, fiziksel aktivite ve hastalık durumlarına göre değişkenlik gösterirken sosyal statüye göre besin gereksinimi değişmez. Yaşla birlikte besin

KURU BAKLAGÄ°LLERÄ°N KULLANIMI

KURU BAKLAGÄ°LLERÄ°N KULLANIMI

Kuru baklagillerin kullanımı ;- Soya fasulyesi içerisindeki çoklu doymamış yağ içeriği fazlalığından dolayı yağ elde etmede kullanılır. Ayrıca soya fasulyesi; insan besini ve hayvan y

KURU BAKLAGİLLERİN PİŞİRİLME METODLARI

KURU BAKLAGİLLERİN PİŞİRİLME METODLARI

Kuru baklagiller sindirimin kolaylaşması ve biyoyararlılığın artması amacıyla uygun şekilde pişirilmelidir;- Oda ısısındaki suda 8 ila 24 saat arasında ıslatılmalıdır. Nohut ve fasul

KIRMIZI MERCÄ°MEK FAYDALARI

KIRMIZI MERCÄ°MEK FAYDALARI

Baklagillerden olan kırmızı mercimek içerisinde bol miktarda B vitamini, manganez, demir, sodyum, fosfor, çinko gibi mineraller içermektedir. Genellikle çorbalarda kullanılan kırmızı mercim

ETLER

ETLER

Et; sığır, koyun, av, kümes ve deniz hayvanlarının yenilebilen kısımlarıdır. Genellikle tüketilenler koyun, sığır, kuzu, keçi, kuzu, oğlak ve kümes hayvanlarının etleridir. Büyük

Etin Kullanılması

Etin Kullanılması

Etin yumuşaklığı;-Et yumuşaklığı hayvanın türüne, beslenmesine, yaşına ve kesim sonrası dinlenmesine göre değişiklik göstermektedir.İyi beslenmemiş hayvan etleri ve hayvanın çok

DETOKS DÄ°YETLERÄ°

DETOKS DÄ°YETLERÄ°

Son dönemlerde oldukça popüler olan detoks diyetinin vücudu toksinlerden uzaklaştırdığına, hızlı kilo kaybına ve cilt parlaklığını arttırarak sağlığa yararlı olduğu düşünülme

Mevsiminde Tüketilen Sebze ve Meyvelerin Önemi

Mevsiminde Tüketilen Sebze ve Meyvelerin Önemi

Günümüzde birçok sebze ve meyveyi her mevsimde bulabilme şansına sahip olsak ta her sebze-meyve mevsiminde güzel-lezzetli ve yararlı vitamin-mineraller içerir. Her sebze-meyve mevsiminde hast

Balık Tüketimi Nasıl Olmalı

Balık Tüketimi Nasıl Olmalı

Balıklar protein içeriği yüksek, yağ içeriği balığa göre değişiklik gösteren yağ ve protein kaynağıdır. Balık içersindeki yağlar dışarıdan alınması gereken esansiyel yağ asit

İşçi Beslenmesi

İşçi Beslenmesi

İş hayatında sağlıklı, başarılı ve verimli çalışabilmenin en önemli etkenlerinden biri sağlıklı ve yeterli beslenmektir. Yeterli ve dengeli beslenemeyen işçilerde iş kaza riski art

Ramazanda Beslenme

Ramazanda Beslenme

Ramazan ayında sağlıklı ve yeterli beslenmek sağlığımız için önemlidir. Yapılan bazı çalışmalarda orucun metabolizmayı yavaşlattığı görülmüştür. Bu durumdan dolayı ramazan a

Ramazanda Sahur Yemeğinde Genel Öneriler

Ramazanda Sahur Yemeğinde Genel Öneriler

Sahur yemeği ; yavaş sindirilen ve gün boyu besleyici özelliği sağlayacak şekilde olmalıdır. Bundan dolayı;-Tam buğday ürünleri, kurubaklagil ve sert kabuklu yemişler içermeli,-Posadan

Ramazanda İftar Yemeğinde Genel Öneriler

Ramazanda İftar Yemeğinde Genel Öneriler

Ramazan ayında iftar yemeğinde vücudun gereksinimlerinin sağlanması önemlidir bundan dolayıdikkat edilmesi gerekenler;-Yemeğe posa içeriğinden dolayı ve kan şeker dengesini düzenlemeye et

Sağlıklı Bir Ramazan için İp Uçları

Sağlıklı Bir Ramazan için İp Uçları

-Toksinlerin vücuttan atılması, idrar yollarının ve böbreklerin korunması, dehidratasyonu dengelemek ve kan dengesinin korumak amacıyla en az 8 su bardağı olacak şekilde yeterli miktarda su

SU

SU

Su insan vücudunun elzem gereksinimidir ve insan besin almadan haftalarca yaÅŸayabilir; ancak su içmeden birkaç gün yaÅŸayabilir. Su; besinlerin vücutta sindirimi, emilimi, hücrelere taşınmasÄ

Mineraller

Mineraller

İnsan vücudunun %4-5 i minerallerden oluşmaktadır ve en çok bulunan mineral kalsiyum ve fosfordan oluşmaktadır. Vücudun sağlıklı olarak büyümesi ve yaşaması için çoğu mineral elzem

Sodyum ve Potasyum

Sodyum ve Potasyum

Sodyum ve potasyum vücut sıvı ozmatik basıncı, sinir uyarımı, kas doku çalışması ve asit baz dengesi için gereklidir ve sodyum plazmada bulunurken potasyum ise kırmızı kan hücrelerinde

Kalsiyum

Kalsiyum

Yetişkin bir insan vücudunda yaklaşık olarak 1000-1200 g arasında kalsiyum bulunmakta ve vücuttaki kalsiyumun yüzde 99 'u kemik ve dişlerde bulunmaktadır. Geriye kalan kısmı uzun kemiklerin

Corona Virüs Nedir - Nasıl Bulaşı ?

Corona Virüs Nedir - Nasıl Bulaşı ?

Corona virüsü 1960 yıllarında grip gibi hafif solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinirken 2002 yılında Çin ' de büyük bir salgına yol açmıştır. 2003 yılında salgın kontrol altına alı

İftarda Beslenme Nasıl Olmalı?

İftarda Beslenme Nasıl Olmalı?

Ramazan ayında aç ve susuz kalan vücuda iftar öğününde aşırı yüklenmek hazımsızlığa ve mide ağrılarına yol açar. Bu yüzden iftarda beslenme önemlidir ve tüketilen besinlere dikka

Corona Virüsüne Karşı Beslenme Tavsiyeleri

Corona Virüsüne Karşı Beslenme Tavsiyeleri

Yapılan çalışmalara göre dengeli ve sağlıklı beslenmek, yeterli uyku ve egzersiz ile bağışıklık sistemini güçlendirmek bu hastalıktan korunmada temel etken olarak belirlenmiştir. Yete

Antioksidan Yönünden Zengin Besinler

Antioksidan Yönünden Zengin Besinler

-Böğürtlen : Bağışıklık hücrelerini geliÅŸtirir.-Domates : İçerisinde bağışıklık sistemini güçlendiren glutatyon bulunur.-Kırmızı Ãœzüm : Damar tıkanıklığını önleyen en gÃ

Sahurda Nasıl Beslenilmelidir?

Sahurda Nasıl Beslenilmelidir?

Ramazan ayında uzun süren açlık ve susuzluk durumundan yaşamımızın ve sağlığımızın etkilenmemesi için ramazanın önemli gereksinimlerinden biri sahur öğünüdür. Sahur öğününde